Verili by ste, že aj čokoládový koláč sa dá pripraviť v zdravšej verzii, bez múky a pritom sa zachová bohatá chuť čokolády? Vyskúšajte tento koláč a uveríte! :o) Obsahuje aj jednu tajnú ingredienciu, ktorá je síce trochu netradičná, ale v koláči ju vôbec neucítite – cviklu.
Tento recept mám z relácie “Bez servítky” kde ho pripravovala superstáristka Veronika Danišová…
Čo budeme potrebovať:
250 g cvikle
50 g masla
100 g horkej čokolády 70%
100 g trstinového alebo brezového cukru
1/2 dcl javorového sirupu
2 menšie vajcia
50 g mletých orechov
15 g karobového prášku (kúpite v bio obchode)
Postup:
Ako prvé si uvaríme cviklu v šupe. Horúcu cviklu očistíme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do mixéra spolu s maslom a nalámanou čokoládou. Všetko dobre rozmixujeme. Cukor, javorový sirup a vajcia rozšľaháme na svetlú penu, opatrne primiešame čokoládovú zmes a prisypeme orechy a karob. Vylejeme do tortovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Dobrú chuť :o)