Nedávno mala moja milovaná sestrička narodeniny a chcela som pre ňu pripraviť sladkú maškrtu presne podľa jej chuti. Táto torta ňou určite bola, keďže tam nechýbal jej obľúbený mak a ovocie. Vzhľadom k tomu, že bola určená aj pre naše deti, snažila som sa, aby bola zdravá a chutná zároveň. Je vhodná aj pre ľudí s intoleranciou kravského mlieka (ktorou trpí aj náš mladší syn) a pre celiatikov.

U nás mala taký úspech, že ostal len kúsoček, ktorý spadol Samkovi na zem ;o)

A tu je recept…

Čo budeme potrebovať:

170 g mletého maku, 6 vajec, hnedý cukor (podľa chuti), 1 – 2 balíčky mrazeného lesného ovocia, želatína na poliatie ovocia (nie tá do krémov)

Postup:

Z bielkov vyšľaháme sneh a žĺtky zmiešame s makom a cukrom. Potom do maku zľahka lyžicou zapracujeme sneh z bielkov. Dáme do tortovej formy a pečieme cca pol hodinu na 150 °C.

Keď korpus vychladne, vložíme ho opäť do tortovej formy a vrstvíme naň rozmrazené ovocie.

Želatínu zmiešame s 2 lyžicami cukru a uvaríme 1 min. podľa návodu. Keď trochu vychladne, ešte vlažnou polejeme ovocie.

Dá sa to spraviť aj tak, že 1 balíček ovocia osladíme cukrom, rozmixujeme a nalejeme na tortu. Na to dáme druhú časť ovocia vcelku a to všetko zalejeme želatínou. Vtedy bude chuť ovocia sladšia.

Torta je veľmi ľahká na žalúdok a neprejete sa jej, keďže je bez múky.

Namiesto lesného ovocia, môžete použiť aj čerešne.

Dobrú chuť :o)