Pokračujem ďalším jesenným tekvicovým receptom, tentokrát na sladko. Cez víkend som napiekla tekvicový koláč a keďže toho cesta bolo viac, to čo nevošlo do tortovej formy som naliala do silikónových formičiek na muffiny. Vôbec nevadilo že toho bolo viac, pretože chutili skvele a ak by ste si chceli tiež pripraviť či už koláč alebo muffiny, pripájam aj recept.

Čo budeme potrebovať:

1 tekvica hokkaido (tá moja mala okolo 1 kg), 1 šálka mlieka, 1 nastrúhané jablko, 1 šálka strúhaného kokosu, 2 vajíčka, 1/4 šálky oleja (ja dávam kokosový), 1/2 šálky trstinového cukru (alebo podľa chuti), 1 čl škorice, 1 kypriaci prášok do pečiva, 2 šálky hladkej špaldovej múky, môžete pridať sušené hrozienka alebo sušenú papáju

Postup:

Tekvicu som si umyla, zbavila semienok a dužiny a nakrájala na mesiačiky aj so šupkou. Mesiačiky som poukladala na plech a dala upiecť na maximálnu teplotu do rúry, kým tekvica nezmäkla (tak isto ako keď som robila tekvicovú polievku). Po cca 15-20 minútach keď bola tekvica mäkká som ju preložila do mixéra, zaliala mliekom a rozmixovala na hladké pyré. Pyré som si vyliala do väčšej nádoby a postupne som primiešala nastrúhané jablko, strúhaný kokos, vajíčka, olej a cukor. Múku som si zmiešala s práškom do pečiva a škoricou a vmiešala do vzniknutej hmoty. Nakoniec som pridala sušené ovocie. Časť hmoty som si vyliala do tortovej formy a zo zvyšku som urobila muffiny. Kľudne si ale môžete spraviť aj koláč na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na cca 180 stupňov asi 40 minút. Koláč nechajte dobre vychladnúť. Je taký vlhkejší a chutí naozaj výborne. Prajem dobrú chuť :o)

TIP: Ak chcete mať koláč suchší, dajte menej tekvice, alebo viac múky ;o)