Čo budeme potrebovať
2 vajcia, pol hrnčeka (2 dl) práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3/4 hrnčeka polohrubej múky, štvrť hrnčeka oleja, štvrť hrnčeka vody alebo mlieka, ovocie, puding bez varenia Creme Ole (vhodné je použiť aj Zlatý klas ak máte dosť času na to, aby sa to dobre vychladilo), smotanu na šlahanie, kypriaci prášok do pečiva
Postup
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom do penista. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Potom ju striedavo s vodou (mliekom) a olejom pridávame do žĺtkovej hmoty za stáleho miešania. Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme na záver. Hmotu vylejeme do vymastenej tortovej formy. Navrstvíme ovocie, ja som dávala nastrúhané jabĺčka posypané škoricou, ale môžete dať mrazené (čerstvé) jahody, maliny, čučoriedky, zavárané marhule…..je to len na Vás. Dáme upiecť do predhriatej rúry na cca 180 stupňov a pečieme asi 25-30 minút. Keď máme pocit že je koláčik hotový, pichneme doňho špajdľu. Ak sa cesto nenalepí, koláčik je hotový. Necháme ho vychladnúť. Potom si vymiešame puding bez varenia s mliekom podľa návodu a natrieme na vrch koláča. Na záver si vymiešame smotanu na šľahanie a navrstvíme na puding. Dáme vychladiť tak na 1-2 hodinky a podávame 🙂