Dnes som našim zlatíčkam po dlhšej dobe prichystala na raňajky opäť veľmi jednoduchý jedlý obrázok. Porciu si spravodlivo rozdelili  a spapali všetko do posledného makového zrnka 😀

Hada urobíte jednoducho tak, že si ošúpete kiwi, nakrájate na kolieska, ktoré prekrojíte na polovice a poskladáte hadíka. Urobíte hlavičku, očko z hrozienka, jazýček a je to. Zem je nakrájaný makový koláč, ktorý som piekla včera a recept nájdete tu: http://www.familyzone.sk/2014/04/03/rychly-a-lahodny-makovy-kolac-recept/

Takýto obrázok máte hotový za 5 minút a deti sa určite potešia. Navyše dostanú potrebné vitamíny, keďže kiwi má viac vitamínu C ako jablká či citróny a okrem toho aj vitamíny B1, B2, E a karotén. Obsahuje aj železo, fosfor, horčík, draslík a vápnik a je výborným pomocníkom na posilnenie organizmu pri fyzickej alebo psychickej únave. Zdroj: http://www.zdravejedlo.sk/kivi#ixzz2xr60m7Mq

Mak zasa obsahuje pozoruhodné množstvo bielkovín, vláknin, tukov (ale tých zdravších), hlavne kyselinu linolovú, vitamín E. Je bohatý na železo, horčík a predovšetkým na vápnik, oveľa viac než mlieko či mliečne výrobky. Je zaujímavý ako prevencia proti osteoporóze. Má upokojujúce účinky a priaznivý vplyv na zdravotný stav vlasov, nechtov a zubov. Obsahuje všetky dôležité látky na podporu krvotvorby, pôsobí proti anémii a stresu. Zdroj: http://abysportnebolel.sk/vyziva/mak-zdrava-pochutka/