Dnes sme si pripravili bubácku desiatu – halloweensku tekvicu.
Nie je však z tekvice, ale z mrkvového šalátu. Určite viete ako sa pripravuje, ale ak by ho čírou náhodou niekto predsalen nikdy nepripravoval a nevedel ako na to, prikladám veľmi jednoduchý návod. Nastrúhame si mrkvu, do nej nastrúhame trochu jablka, aby bol šalát sladší a pokvapkáme citrónom (zvykne sa dávať aj cukor, ale ten my nedávame). Šalát je lepší keď ho pol hodinku necháme odstáť, kým mrkva pustí šťavu.
Potom som už len zdobila. Oči, nos a ústa som spravila z jabĺčka. Stopku z papriky a listy sú z hlávkového šalátu. Ten sa mimochodom k mrkve veľmi hodil. Nemusím ani hovoriť, že tá tekvica sa nás bála viac než my jej a mala prečo……..o chvíľu bolo po nej. 🙂