Keďže v záhradách začínajú dozrievať prvé dary prírody, možno aj vás zaujme tradičný recept na bublaninu. Ovocie si môžete zvoliť aké chcete. Ja som dostala čerešne, tak u nás rozvoniavala táto šťavnatá čerešňová bublanina J
Čerešňová bublanina
Budeme potrebovať:
180 g masla, alebo margarínu (Smetol)
200 g práškového cukru
4 vajcia
1 dl mlieka
300 g hrubej múky
¼ balíčka prášku do pečiva
Citrónová kôra
½ kg čerešní
1 vanilkový cukor
Recept na čerešňovú bublaninu:
Zmäknuté maslo rozmiešame s polovicou cukru a žĺtkami. Potom pridáme mlieko, z bielkov a druhej polovice cukru ušľahaný sneh, postrúhanú citrónovú kôru a múku rozmiešanú s práškom do pečiva.
Vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme čerešňami a upečieme do zlatista. Vychladnutú bublaninu pokrájame a posypeme vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť. 🙂