Začala sa nám tekvicová sezóna a odvšadiaľ sa na nás „usmievajú“ tekvice rôzneho druhu. A tak som si povedala, že tento rok vyskúšam nejaké nové recepty. O špagetovej tekvici som počula už asi pred troma rokmi, ale vtedy som ju u nás nikde nevidela. Potom som na ňu akosi pozabudla. Keď tu zrazu, minulý týždeň v Kauflande pozerám do prepraviek s ovocím a zeleninou, a tam zrazu svieti žltá špagetová tekvica. Tak sme si hneď jednu kúpili a včera som ju konečne pripravila. V kombinácii s lososom chutila naozaj výborne a tak som sa s vami rozhodla podeliť o recept.

Čo budeme potrebovať:

1 ks špagetová tekvica (kúpila som ju v Kauflande), sušené paradajky podľa chuti, syr Grana Padano, losos, maslo, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Tekvicu si umyjeme, prerežeme pozdĺžne na dve polovice a zbavíme jadierok. Potom obe polovice otočíme rozkrojenou časťou smerom nadol (ja som použila pod tekvicu aj papier na pečenie) a dáme piecť do rúry. Pečieme pri cca 190 stupňoch asi 30 minút……….najlepšie je vyskúšať, či je mäkká pomocou vidličky. Potom ju vyberieme, necháme vychladnúť a vidličkou jemne vyškriabeme dužinu do väčšej misy. Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané sušené paradajky a nastrúhaný syr Grana Padano. Lososa si osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na masle. Podávame spolu so špagetovou tekvicou, prípadne môžeme servírovať aj s opekanými alebo varenými zemiakmi. Prajem dobrú chuť :o)

Ak by ste potrebovali presnejší návod na prípravu tekvice, nájdete ho aj v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=inlaY-3qfOs