Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené a keďže nutrične je na tom celkom dobre, nemusela som sa ho vzdať ani po zmene jedálnička. Akurát ryže si dám menej, čiže maximálne 30 g (v suchom stave) a hoci sa neviem celkom vzdať ani bielej ryže, snažím sa ju striedať s ryžou natural. Niektorí ľudia sa počas chudnutia úplne vzdajú uhľohydrátov, ale keďže ja sa nesnažím držať diétu, ale skôr zmeniť životný štýl, bez tejto zložky v jedálničku by som nedokázala dlho fungovať. Jediná zásada, ktorej sa držím je, že uhľohydráty jem len dopoludnia, maximálne do 15:00 hod., prípadne v malom množstve bezprostredne po tréningu na doplnenie energie. Inak sa im snažím v popoludňajších hodinách vyhýbať.

Tento recept raz našla niekde v časopise moja mamina, keď sme boli ešte deti a všetkým nám to zachutilo. Aj našim deťom toto jedlo chutí, možno aj preto, že vďaka jablkám je jemne nasladlé. V kombinácii s kari to celé vytvára veľmi príjemnú a netradičnú chuť. Vyskúšajte, možno zachutí aj vám 🙂

Čo budeme potrebovať:

Kuracie prsia (môžu byť aj vykostené kuracie stehná), 1 väčšie sladké jablko, soľ, mleté čierne korenie, kari korenie, 1-2 ČL Agave sirupu (môže byť aj med), olej na potretie panvice

Postup:

Jablko zbavíme šupky a jaderníkov a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme kari korenie, varíme cca 10 minút do mäkka a následne rozmixujeme. Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Panvicu jemne potrieme olejom, mäso si orestujeme a keď je hotové, pridáme do jablkovej omáčky. Na záver celú omáčku aj s mäsom dochutíme podľa potreby…….dosolíme, dokoreníme, pridáme Agave sirup alebo med ak jablko nebolo dostatočne sladké. Podávame s ryžou. Dobrú chuť 🙂